Gentse Feesten: Korenmarkt even ontruimd, concert stilgelegd
Foto: -
De politie heeft woensdagavond kort na 21 uur korte tijd een veiligheidsperimeter van een vijftigtal meter ingesteld op de hoek van de Korenmarkt en Klein Turkije in Gent om een man te controleren die zich "verdacht" gedroeg. Uiteindelijk bleek hij drugs bij te hebben. Hij is meegenomen naar het politiekantoor voor verhoor.

Het incident zorgde voor heel wat bekijks en ophef op de Korenmarkt, omdat even voor een heruitgave gevreesd werd van wat zich eerder op de dag aan het Muntplein in Brussel had afgespeeld, waar de politie een verdachte urenlang onder schot hield. Maar zo een vaart liep het niet in Gent.

Wat wel overeen kwam met de situatie in Brussel was, dat een securityman alarm sloeg op basis van "verdacht gedrag" van een man met een rugzak. De politie kwam erbij en die nam geen risico. Er werd een veiligheidsperimeter van 50 meter ingesteld rond de verdachte, waarin niemand werd toegelaten.

Er werd een snuffelhond bij de verdachte gebracht, en dat leverde geen explosieven, maar wel een kleine hoeveelheid drugs op. De man werd naar het politiekantoor meegenomen voor verder verhoor.

Radiopresentator Sam De Bruyn looft de reactie van de Gentse flikken. “De Korenmarkt werd vlot en zonder te veel paniek ontruimd. Heel efficiënt. Good job. Nu verder feesten!”

Op twitter is een video van de ontruiming opgedoken.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig