Sint-Truiden vlotjes voorbij Antwerp, Westerlo en Zulte Waregem gelijk
STVV haalde het vlot op de Bosuil Foto: JEFFREY GAENS

Drie eersteklassers speelden vanavond een oefenmatch. Westerlo en Zulte Waregem hielden mekaar in evenwicht (1-1), Sint-Truiden haalde stevig uit op het veld van Antwerp (1-4).

Westerlo - Zulte Waregem 1-1

Derijck kopte in het begin van de tweede helft over. De Ceulaer onderschepte een te korte terugspeelbal en scoorde op een diefje. Door de vele vervangingen en de hitte verdween het tempo. Na een aangeschoten bal tegen de arm van Apau trapte Leye van op de stip raak. (bdh, kv)

Westerlo: Van Langendonck, Apau, Schuermans, Daems, Mustoe (86’ Matthys), Henkens, Heymans (57’ Rommens), Hyland, Molenberghs (80’ Verschueren), De Ceulaer (54’ Ganvoula), Manias (67’ MacDonald).

Zulte Waregem: Steppe, De fauw (46’ Brebels), Baudry, Derijck, Hamalainen (46’ Verboom), Cordaro, Meïté (74’ Essikal), Lepoint, Naessens (78’ Benteke), Leye, Vetokele.

Doelpunten: 50’ De Ceulaer 1-0, 85’ Leye 1-1 (pen.).

Antwerp (1B) - Sint-Truiden 1-4

Beide ploegen stonden met offensieve instructies op het veld, maar het tempo lag niet al te hoog. De zwoele hitte zal daar wel niet vreemd aan geweest zijn. Antwerp dwong in het eerste kwartier licht veldoverwicht af, maar STVV kwam even na het kwartier op voorsprong dankzij een kopbal van Proschwitz. Een paar minuten later was Gerkens dicht bij de verdubbeling van de voorsprong. Rond het kwartier moest Dutoit de lucht in om een fraai schot van Hairemans te pareren. Dat was zowat de enige keer dat hij werd verontrust.

In de tweede periode maakte de ingevallen Bezus er op aangeven van Gerkens vrijwel onmiddellijk 0-2 van. Aan de overzijde kopte Dierckx de 1-2 binnen. Na de inbreng van Camus en Dierckx kreeg de thuisploeg weer meer greep op de wedstrijd. Ivan Leko voerde heel wat wissels door. Daardoor zakte het spelniveau van STVV. Desondanks maakten Peeters en Castro-Montes er nog 1-3 en 1-4 van. (rusm)

Antwerp: Debaty; Dom, Schmisser (46’ Biset), Colpaert, Vansteenkiste; Buyl (46’ Camus), Omolo, Hairemans, Dequevy; Remacle (60’ Limbombe), Owusu (46’ Dierckx).

STVV: Dutoit; Djené (61’ Abrahams), Pulido (46’ Kotysch), Fernandes, Sylla (46’ Ryckaert); Swers (69’ Tchenkoua), Depetter (61’ Peeters), Gerkens (80’ De Sart), Valdivia (46’ Bezus), Ono (69’ Castro-Montes); Proschwitz (76’ Janssens).

Doelpunten: 18’ Proschwitz 0-1, 54’ Bezus 0-2, 63’ Dierckx 1-2, 86’ Peeters 1-3, 89’ Castro-Montes 1-4.

Sint-Truiden vlotjes voorbij Antwerp, Westerlo en Zulte Waregem gelijk
Foto: JEFFREY GAENS