Queen boos op Trump
Donald Trump Foto: pn
Tijdens de eerste avond van de Republikeinse Conventie in Cleveland gebruikte Donald Trump tijdens zijn triomfantelijke opkomst het nummer ‘We Are The Champions’ van Queen. 'Maar daarvoor had hij geen toelating', klinkt het nu bij de rockgroep.

Enkele alerte twitteraars hadden al snel door dat Freddy Mercury, de overleden frontman van Queen, zich wellicht zou omdraaien in zijn graf bij de gedachte dat Trump zijn muziek zou gebruiken.

Even later kwam de bevestiging van de bandleden zelf, via een officiële Tweet: 'Een gebruik zonder toelating op de Republikeinse Conventie, tegen onze wensen in.'

 

Het is overigens niet de eerste keer dat Donald Trump muziek gebruikt van de Britse rockgroep, zonder daarvoor toestemming te vragen. Begin juni gebruikte de Republikeinse presidentskandidaat ook al het nummer ‘We Are The Champions’.

Queen-gitarist Brian May schreef toen op zijn website dat het campagneteam van Trump daarvoor nooit toestemming had gevraagd. 'Dat onze nummers worden gebruikt voor politieke campagnes, past trouwens helemaal niet in onze filosofie', klonk het toen nog.