Bijna helft van slachtoffers Nice was buitenlander
Foto: EPA

Bijna de helft van de 84 mensen die op 14 juli bij de aanslag in Nice werden gedood, had niet de Franse nationaliteit. Het gaat in totaal om 38 slachtoffers uit 19 landen. Dat heeft het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag in Parijs gezegd.

De buitenlandse omgekomen slachtoffers komen uit Algerije, Duitsland, Armenië, België, Brazilië, Estland, Verenigde Staten, Georgië, Italië, Kazachstan, Madagaskar, Marokko, Polen, Roemenië, Rusland, Zwitserland, Tunesië, Turkije en Oekraïne.

De lijst met gewonden is nog niet gefinaliseerd. Daarom kon de balans met buitenlandse gewonden kan daarom nog niet vrijgegeven worden. ‘In elk geval komen de slachtoffers uit 29 landen, gewond of gedood’, zei de woordvoerder.

Een 31-jarige Tunesiër stuurde op 14 juli zijn vrachtwagen op de Promenade des Anglais door een massa mensen die het vuurwerk bijwoonden tijdens de Franse nationale feestdag. Hij doodde 84 mensen en verwondde er meer dan 300, van wie er maandagavond 19 nog steeds voor hun leven vechten.