Genk verwacht in Europa League nog lastige terugwedstrijd in Montenegro
Foto: JEFFREY GAENS

Racing Genk verdedigt donderdag in Montenegro een comfortabele 2-0 voorsprong in de terugmatch van de tweede voorronde van de Europa League tegen Buducnost Podgorica. “Toch voorspel ik een moeilijke wedstrijd”, waarschuwde coach Peter Maes dinsdag op een persconferentie.

Maes is er niet helemaal gerust in. “Door onze 2-0 voorsprong is overschatting zeer gevaarlijk. En hoewel het op dit ogenblik hier ook zeer warm is, vrees ik de hitte in Montenegro. Daarom is het belangrijk om zelf onmiddellijk op jacht te gaan naar een doelpunt. De heenwedstrijd heeft getoond dat er een duidelijk klasseverschil is in ons voordeel, maar dat op verplaatsing tonen is niet vanzelfsprekend. Bovendien is het veld van onze tegenstrever een stuk kleiner dan ons eigen terrein. Ik voorspel dus een moeilijke wedstrijd.”

Yoni Buyens is voorzichtig optimistisch over het duel van donderdag. “2-0 is in principe geruststellend, maar wij mogen onze tegenstrever zeker niet laten scoren”, aldus de middenvelder. “Bedoeling is dat wij de wedstrijd van bij het eerste fluitsignaal in handen nemen.”

Wat betreft de verwachte versterking in het centrum van de verdediging liet de coach niet in zijn kaarten kijken. “Het is op dit moment windstil”, stelde Maes. “Er zijn wel enkele pistes die onderzocht worden, maar ik word stilaan toch zenuwachtig. Door het vertrek van Kabasele is er zeker geen overschot meer in onze verdedigende linie. Daarom is het belangrijk om nog voor de competitiestart een goede keuze te maken. Vergeet niet dat, als we ons kwalificeren voor de derde voorronde, wij in augustus een zeer drukke kalender hebben met de competitie en de Europese wedstrijden.”