Alleen jij, een bed en de bergen
Foto: NullSternHotel
In de Zwitserse Alpen is sinds kort een bijzondere hotelkamer beschikbaar. Of beter: een bijzonder hotelbed. Want muren of een plafond zijn er niet. Wel een butler, die je 's ochtends een kop koffie brengt.

Op zoek naar een 'room with a view'? Dan moet je sinds kort in Graubünden, Zwitserland zijn. Aan de voet van een indrukwekkend berglandschap vind je er 'The Null Stern Room', die bestaat uit een comfortabel bed en twee nachtkastjes. Meer niet. Wie naar het toilet moet, plast in de natuur, of wandelt zestien kilometer naar een openbaar toilet.

Wat krijg je wel? Een ongeëvenaard uitzicht, gezonde berglucht op 1.800 meter hoogte en een butler die 's ochtens een boterham en koffie brengt.

Weersomstandigheden

De prijs voor een nacht bedraagt zo'n 230 euro. Hou er wel rekening mee dat je reservatie elk moment gecanceld kan worden, afhankelijk van de weersomstandigheden.

De atypische hotelkamer is enig in zijn soort en werd opgericht door de makers die in 2008 al een Null Stern Hotel oprichtten in een nucleaire schuilkelder. Hun slogan: 'Het hotel zonder sterren, waar jij de enige ster bent'.