Amerikaanse westkust meest geboekte vakantiebestemming
De Golden Gate Bridge in San Francisco, een stad op de Amerikaanse westkust. Foto: AP

De steden aan de Westkust van de Verenigde Staten zijn samen met New York de meest geboekte vliegvakantiebestemmingen voor de Belgen deze zomer.

Online reisorganisatie Expedia.be analyseerde de reisplannen van Belgen voor de aanstormende zomer (reizen vanaf 1 juli tot 31 augustus, en geboekt tussen 1 november 2015 en 31 mei 2016). En wat blijkt: de Verenigde Staten winnen enorm aan populariteit ten opzichte van vorig jaar in de categorie ‘vliegvakanties’. Het land voert de lijst aan van landen waar Belgen deze zomer de meeste overnachtingen geboekt hebben.

Italië en Spanje vervolledigen de top drie. Buurland Frankrijk strandt op de vierde plaats en Thailand is met een vijfde plaats de eerste bestemming in het Oosten.

Wat de steden betreft, kleurt de top vier zelfs volledig Amerikaans. New York staat op nummer 1, gevolgd door drie steden aan de Westkust: San Francisco en het zonnige Los Angeles staan mee op het podium. Las Vegas belandt op de vierde plaats. Verder in de top 10 duikt ook nog Miami op. Met Orlando en Washington heeft de Verenigde Staten maar liefst 7 steden in de top 15.