Lotto-Soudal beloont Thomas De Gendt met nieuw contract: “Hier kan ik mezelf zijn”
Foto: BELGA

Thomas De Gendt heeft zijn aflopende contract bij Lotto-Soudal met drie jaar verlengd, tot eind 2019. De Belg (29) is bezig aan zijn tweede seizoen bij Marc Sergeant en is één van de uitblinkers in deze Tour de France. Ook de Deen Lars Bak (36), bezig aan zijn vijfde seizoen bij de Belgische ploeg, verlengde zijn contract met twee seizoenen (tot eind 2018).

“De verlenging van de contracten van Thomas en Lars is een evidente keuze”, aldus manager Marc Sergeant. “Beiden hebben tot op heden steeds de verwachtingen ingelost. De gesprekken met Thomas dateren al van voor de Tour de France. Bij zijn komst naar Lotto Soudal heeft hij zich snel geïntegreerd. Enerzijds voelt Thomas zich nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken voor eender welke andere renner in de ploeg, anderzijds mag hij geregeld zijn kans gaan, zorgt hij voor spektakel en publiciteit én heeft hij al enkele mooie resultaten bijeen gereden. Zijn prestaties in deze Tour zijn een bevestiging van zijn kunnen en ik ben blij dat hij de komende jaren verder bij ons rijdt.”

“Lars Bak is een van de meest gewaardeerde renners in het peloton. In functie van deze Tour toonde hij nog maar eens zijn ijzeren wil door zich in enkele weken tijd klaar te stomen na een zware val in de Giro. Hij is de ideale ploegspeler, is zeer toegankelijk voor pers en publiek, zorgt voor een goeie sfeer en is klaar voor elke koers waarin hij aan de start komt.”

De Gendt: “Een uitgemaakte zaak”

“Al tijdens de lente was het voor mij een uitgemaakte zaak dat ik bij Lotto Soudal wilde blijven”, reageert Thomas De Gendt tevreden. “Ik ben hier in een omgeving terechtgekomen waar ik mezelf kan zijn. De ploegleiding weet dat ik mij graag inzet voor andere renners als die kans maken op succes en ik mag in bepaalde ritten of wedstrijden voor de aanval kiezen. Vorig jaar heb ik mij op die manier kunnen tonen in Parijs-Nice en ondanks een zware val ook nog in de Tour. Dit jaar kon ik voor het eerst in drie jaar opnieuw winnen, in de Ronde van Catalonië. En mijn zege op de Mont Ventoux en de zes dagen in de bolletjestrui zijn natuurlijk een hoogtepunt in mijn carrière. Ik hoop dit seizoen en de volgende jaren op dat elan verder te kunnen gaan en de ploeg nog veel diensten te bewijzen.”

Lars Bak: “Ik ben heel blij dat ik de komende twee jaar opnieuw deel kan uitmaken van het Lotto Soudal-team. De voorbije vijf jaar heb ik de ploeg echt zien groeien op het vlak van resultaten, omkadering en begeleiding. Ik hoop alvast dat ik mijn huidige rol in het team kan blijven vervullen. We hebben al enkele uitmuntende prestaties neergezet zoals de Giro dit jaar en de Tour vorig jaar. Het zou heel mooi zijn mocht ik daar de komende twee jaar opnieuw mijn steentje aan toe kunnen bijdragen. Wanneer het contract afloopt, zal ik 38 jaar zijn. Maar dat zal niet meteen het einde van mijn carrière betekenen. Als ik mij nog fit genoeg voel, zal ik misschien nog doordoen. Ik heb er alvast heel veel zin om de kleuren van Lotto Soudal nog minstens twee jaar te verdedigen.”