Van Avermaet rijdt toch al zeker twee criteriums, ondanks hint van bondscoach
Foto: BELGA

Greg Van Avermaet zal na de Tour alvast enkele criteriums voor zijn rekening nemen. Zo is hij al zeker van de partij op het natourcriterium van Ninove en Herentals. Ook Thomas De Gendt is erbij in Herentals.

De Olympische Spelen maken het niet gemakkelijk voor de organisatoren van de natourcriteriums om toppers vast te leggen. Traditioneel opent Aalst op 25 juli, daags na de finish in Parijs, de dans met de gele trui, maar voorlopig kan de stad nog geen toppers prijsgeven. De organisatie hoopt één en ander vast te leggen de komende dagen, liefst dinsdag al op de rustdag.

Bondscoach Kevin De Weert liet eerder een ballonnetje op: wie geselecteerd is voor Rio en olympische ambities heeft, kan maar beter geen criteriums rijden. Een echt verbod legde hij echter niet op. Toch stokt de markt een beetje. Zo liet Belgisch kampioen Philippe Gilbert weten aan de organisatie van Herentals dat hij omwille van die reden dit jaar geen criteriums rijdt.

Concreet: grote namen voor het natourcriterium van Aalst zijn er nog niet. Op 28 juli pakt Herentals uit met Greg Van Avermaet, de winnaar van vorig jaar, en Thomas De Gendt. En op 31 juli zijn Sep Vanmarcke en Greg Van Avermaet van de partij in Ninove. Het natourcriterium van Roeselare (26 juli) en ook de organisatie van Mechelen (30 juli) hebben nog geen namen bekendgemaakt.

De wielerploeg vertrekt op 1 augustus naar Rio, de wegrit wordt op 6 augustus al gereden...