België ontmoet Brazilië in barrages Davis Cup voor Wereldgroep
Marcelo Melo en Bruno Soares Foto: EPA

Het Belgische Davis Cup-team ontmoet van 16 tot 18 september Brazilië in de barrages van de Wereldgroep tennis. Dat is het resultaat van de loting van dinsdag in Londen. De selectie van kapitein Johan Van Herck speelt thuis.

België, zesde op de ITF-ranking en reekshoofd bij de loting, werd begin maart in de eerste ronde van de Wereldgroep uitgeschakeld door Kroatië. Vorig jaar verloren de Belgen in de finale van de Davis Cup tegen Groot-Brittannië.

Brazilië (ITF 19) kan in theorie rekenen op top 100-spelers Thomaz Bellucci (ATP 49) en Rogerio Dutra Silva (ATP 91). De Brazilianen staan in de barrages nadat ze afgelopen weekend in de Amerikaanse zone Ecuador met 3-1 klopten in de halve finales.  De winnaars van de barrages treden in 2017 in de Wereldgroep aan, de verliezers gaan in hun continentale zone van Wereldgroep I aan de slag.

België en Brazilië stonden in 1993 al eens tegenover elkaar in de Davis Cup. In de eerste ronde van de Wereldgroep trokken Filip Dewulf, Bart Wuyts en Tom Vanhoudt toen in Brussel met 3-1 aan het langste eind.

Johan Van Herck is tevreden met duel voor eigen publiek

Kapitein Johan Van Herck is tevreden met de loting van dinsdag in Londen. Het Belgische team mag voor de zesde keer op een rij een Davis Cup-duel thuis afwerken. "Dit is een goede loting, zeker aangezien we in België zullen spelen", aldus Van Herck op de Facebook-pagina van de Franstalige tennisvereniging (AFT). "Dat betekent dat we de omstandigheden van deze ontmoeting mogen bepalen. Het is nog wat vroeg om het te hebben over de ondergrond. Maar gezien de speeldata, de sterktes van onze spelers en het feit dat de Brazilianen graag op gravel spelen, denk ik dat we ons zullen richten op hardcourt. Eerst zal ik natuurlijk overleggen met mijn spelers en staf. Het is in ieder geval buitengewoon, spelen voor eigen publiek!"