Met 500.000 naar de Belgische kust
Foto: Jimmy Kets

Met dank aan het mooie zomerweer en de nationale feestdag maakt de Belgische kust zich klaar voor een topweekend. ‘Hotels noteren nu al een bezettingsgraad tot 95 procent en meer.’

Ondernemers aan de Belgische kust staan te juichen omdat de zomer eindelijk in het land is. De sector verwacht heel wat dagtoeristen, maar ook de hotels hebben nu al mooie cijfers. Het verblijfstoerisme noteert een hoge bezettingsgraad. ‘Juli en augustus blijven de traditionele topmaanden. Voor het komende verlengde weekend noteren hotels een bezettingsgraad tot 95 procent en meer. Daarnaast worden nog tal van lastminutereservaties verwacht’, zegt André Descheemaeker, voorzitter van de vzw Kusthotels.

Collectief geheugen

Het zomerse verlengd weekend zal veel toeristen naar de Kust lokken. Westtoer verwacht er een half miljoen. Vooral donderdag en zondag beloven topdagen te worden. Alle kustgemeenten voorzien zomeractiviteiten voor een breed publiek. ‘De Kust behoort tot het collectief geheugen van de Belg. Het is een vertrouwde bestemming die meerdere generaties blijft aanspreken. De Kust besteedt grote aandacht aan het aanbod voor families. De gastvrijheid en klantvriendelijkheid zijn een grote troef’, zegt Stefaan Gheysen, algemeen directeur van Westtoer.