Voortaan ook volslanke vrouwen in Nike-campagnes
Foto: Instagram NikeWomen
Vrouwen die volslanker zijn sporten ook, maar tot nu toe was daar amper iets van terug te vinden in de publiciteit en acties op sociale media van de grote sportmerken. Nike zette nu echter de eerste stap en schakelde een plus-sizemodel in voor een campagne op Instagram. Een goede zet zo blijkt, want de beelden lokken bij vrouwen wereldwijd lovende reacties uit.

De nieuwste campagne van Nike op Instagram wordt op veel gejuich onthaald. Voor het eerst maakt een groot sportmerk gebruik van een model dat niet meteen aan het clichébeeld van een atleet beantwoordt. Het Amerikaanse label schakelde plus-sizemodel en schrijfster Paloma Elsesser in om de nieuwe lijn van sportbeha's voor te stellen die gemaakt zijn voor vrouwen met grotere borsten die meer ondersteuning nodig hebben. 

Hoewel Nike er zelf weinig woorden aan vuil maakte, wordt dit beschouwd als een flinke stap vooruit wat betreft de beeldvorming van hoe atleten er zouden moeten uitzien. Je kunt duidelijk ook iets minder slank zijn, fit zijn en goed in je vel zitten.