“Scifo stapt op bij bond uit solidariteit met Wilmots”
Foto: JEFFREY GAENS
Enzo Scifo zou uit solidariteit met de ontslagen Marc Wilmots opstappen als bondscoach van de nationale beloftenploeg, dat meldt het Waalse L'Avenir. De Belgische voetbalbond heeft het nieuws nog niet bevestigd.

Het ontslag van Scifo zou nog niet geofficialiseerd zijn, maar de beslissing van de coach van de nationale beloftenploeg om uit solidariteit met Marc Wilmots - die hem destijds naar de voetbalbond haalde - op te stappen zou wel definitief zijn. Dat bevestigt Scifo zelf. Scifo is naar eigen zeggen teleurgesteld door het ontslag van Wilmots als coach van de Rode Duivels. Hij zou de bondstop al op de hoogte hebben gebracht van zijn beslissing, via een telefoontje aan vice-voorzitter Bart Verhaeghe gisteren.

"Ik ben met Marc aan een project begonnen, dus maak ik nu een einde aan mijn contract bij de beloften", aldus Scifo bij L'Avenir. "We waren bezig met de toekomst voor te bereiden. Maar aangezien hij er niet meer is, lijkt het me normaal dat ik ook opstap. Ik ben een man van prinicipe, ik kon niet anders."

Scifo volgde op 4 augutsus 2015 Johan Walem op als bondscoach van de nationale beloftenploeg, hij had nog een contract tot het EK voor beloften dat volgend jaar doorgaat in Polen. V olgens L'Avenir wil Scifo wel aanblijven tot een opvolger is aangeduid.