Indiase studente nog eens verkracht door dezelfde daders
Foto: AFP

Een Indiase studente is opnieuw het slachtoffer geworden van een groepsverkrachting. Enkele van de daders zouden deel uitmaken van een groep die dezelfde studente drie jaar geleden al eens verkrachtte, zo meldt een verantwoordelijke van de politie maandag.

De politie van de deelstaat Haryana, in het noorden van India, is in totaal op zoek naar vijf mannen, die verdacht worden van het drogeren en verkrachten van de 21-jarige vrouw. De jonge vrouw werd woensdag aangevallen en voor dood achtergelaten. Een voorbijganger merkte haar op en bracht haar naar een ziekenhuis.

Twee van de daders zouden tot een groep mannen behoren die dezelfde vrouw reeds verkrachtte in 2013, en waren voorwaardelijk op vrije voeten. In de dagen voor de tweede verkrachting zou dat tweetal de jonge vrouw bedreigd hebben en van haar geëist hebben dat ze haar vorige klacht zou intrekken.

'Het waren dezelfde mannen', zei de vrouw op televisie. 'Ik was erg bang.'

Strengere wetten

Kastegenoten van de vrouw, die tot de laaggeplaatste groep van de dalits of ‘onaanraakbaren’ behoort, zijn zondag op straat gekomen om gerechtigheid te eisen.

Geweld tegen vrouwen is al langer een groot probleem in India. Na de groepsverkrachting en moord op een jonge studente in 2012 in New Delhi werd de wetgeving rond verkrachting erg verstrengd. Toch blijft het aantal verkrachtingszaken in India erg hoog.

In 2014 werden 36.735 officiële klachten ingediend, al loopt het reële cijfer waarschijnlijk veel hoger op. Het taboe rond verkrachting verhindert veel slachtoffers om een klacht in te dienen, zo stellen specialisten.