‘Kinderen horen niet thuis op de catwalk, zeker niet in bikini’
Foto: AP

Tijdens de Miami Swim Week wordt elk jaar de badmode voor het volgende zomerseizoen voorgesteld. Ook het label Hot-As-Hell houdt er zijn jaarlijkse show, maar dit keer stuurde het samen met de volwassenen modellen enkele heel jonge meisjes in kleine bikini’s en badpakken de catwalk op. En dat lokte heel wat gemengde reacties uit.

Een modeweek zonder controverse is haast onbestaande en die twijfelachtige eer was tijdens de Miami Swim Week deze keer weggelegd voor Hot-As-Hell. Dat badpakkenmerk stuurde met de volwassen modellen ook kinderen in kleine bikini’s mee de catwalk op.

Toen de foto’s eenmaal over het internet en op Instagram verspreid werden, kwamen heel wat reacties los. Zo vonden veel mensen dat de ouders van de jonge meisjes hiermee zwaar de bocht uitgingen. Sommigen namen zelfs het woord kindermisbruik in de mond. Kinderen zouden niet op de catwalk thuishoren en al zeker niet in bikini’s, klonk het.

Naast het feit dat de foto’s als materiaal zouden kunnen dienen voor mensen met onfrisse bedoelingen, zijn ook heel wat mensen niet te spreken over het feit dat die jonge meisjes nu al geseksualiseerd worden en moeten meedraaien in een circus waar alles enkel om uiterlijk draait. ‘Kinderen zijn nooit te jong om te leren dat hun enige waarde in hun uiterlijk ligt’, klinkt het cynisch in een van de commentaren.

 

introducing Hot-As-Halo ?? coming #Spring17 for your mini-me's ?? #miamiswimweek #whatHAHppened

Een foto die is geplaatst door HAH | Hot-As-Hell (@we_are_hah) op