Bij een zwaar verkeersongeval op de E17 ter hoogte van Deerlijk is maandagochtend een man om het leven gekomen. Een tweede persoon werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een derde bestuurder, die inreed op een eerder ongeval, legde een positieve ademtest af. Hij is gearresteerd en wordt verhoord.

Iets na 2 uur maandagochtend gebeurden er twee verkeersongevallen op de E17 in Deerlijk. Twee personenwagens botsten op elkaar, doordat een van hen van de rijstrook afweek. Daardoor kwamen zij tot stilstand.

Ongeveer 15 minuten later reed een derde personenwagen, een Alfa Romeo, op dat eerste ongeval in. De bestuurder van een van de wagens was uit zijn voertuig gestapt en werd daarbij aangereden. Hij is aan zijn verwondingen overleden. De bestuurder van de andere stilstaande wagen, een man van 35, werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

De bestuurder van de Alfa Romeo, een man van 44, legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd ingetrokken. Hij is gearresteerd en wordt verhoord. De verkeersdeskundige kwam ter plaatse en stelde vast dat de fout bij de derde bestuurder ligt. Vermoedelijk was er ook sprake van overdreven snelheid, maar verder onderzoek moet daarover duidelijkheid brengen.