Er zijn nieuwe beelden opgedoken van de aanslag donderdagavond in Nice, waarbij 84 mensen om het leven zijn gekomen toen Mohamed Lahouaiej Bouhlel met zijn truck in een mensenmassa reed. In de amateurvideo is te zien hoe slachtoffers schreeuwen als ze het gevaarte onverwacht op zich af zien komen en uit de weg proberen te springen. (Waarschuwing: schokkende beelden!)

De video start net voor de aanslag. De toeschouwers, die op de Promenade des Anglais van het vuurwerk voor de nationale feestdag hadden genoten, zijn naar het optreden van een live bandje aan het kijken. Tot enkele seconden voordat de vrachtwagen inrijdt op het publiek lijkt niemand in de gaten te hebben wat er even verderop aan de hand is. Iedereen probeert op het laatste moment nog weg te springen, maar de vrachtwagen rijdt genadeloos in op de slachtoffers.

Het geschreeuw gaat door merg en been. Een moeder roept "Mijn dochter, mijn dochter" in het Engels omdat ze het meisje niet meteen terugvindt. De vrouw overleeft de aanslag, over het lot van haar kind is niets bekend.