De Braziliaanse voetballegende Pelé heeft vrijdagavond een lied verspreid op het internet om de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (5-21 augustus) te vieren, de eerste ooit die in Zuid-Amerika zullen plaatsvinden.

Pelé lichtte eerder deze week al een tipje van de sluier via de sociale media door een foto te plaatsen waarop hij te zien was met een microfoon en een gebalde rechtervuist. "Ik heb een lied geschreven en opgenomen dat "Esperança" (hoop) heet. Ik haast me zodat ik het met jullie op 15 juli kan delen", stond er te lezen bij de foto.


De boodschap van het ritmische lied, waarin Pelé bijgestaan wordt door een kinderkoor, bestaat vooral uit "het Braziliaanse feest" dat "de wereld blij zal maken, met vreugde en emotie".

De 75-jarige Pelé stapte vorig weekend nog voor de derde keer in het huwelijksbootje,

Als zanger is hij bovendien niet aan zijn proefstuk toe in de muziekwereld. In 2006 bracht hij een eigen album uit, "Pelé Ginga". Met ondermeer deze hits:

Pelé, maker van 1.281 doelpunten in 1.363 wedstrijden (77 in 92 wedstrijden voor het Braziliaanse elftal), is de enige speler in de geschiedenis van het voetbal die drie keer het WK kon winnen (1958, 1962 en 1970) en wordt als één van de beste spelers aller tijden beschouwd.