Een Georgische man die in België woonde, is vermoedelijk ook een van de 84 dodelijke slachtoffers van de aanslag in Nice. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR).

Eerder raakte al bekend dat twee Belgen met roots in de voormalige Sovjet-Unie om het leven waren gekomen. Het ging om Igor Chelechko uit de Antwerpse wijk ­Rozemaai en de Kazachse Natalia Otto uit Brasschaat.

Igor Chelechko was volgens de Russische media op bezoek bij de Russisch-orthodoxe gemeenschap in Nice. Hij zou er als koster betrokken zijn bij de Sint-Nicolaaskerk. ­Chelechko woonde met zijn gezin in de sociale woonwijk Rozemaai, bij Ekeren. Volgens zijn profielen op Facebook en LinkedIn zou hij in Antwerpen actief zijn in “commercieel vastgoed”.

Dennis Chelechko, de zoon van het slachtoffer, hoorde het slechte nieuws in ­Oekraïne. 'Een vriend van mijn vader heeft ons gisteren opgebeld. Hij vertelde ons dat papa was gestorven', aldus Dennis. 'Een officieel bericht hebben we nog niet gekregen. Ik weet nog niet wanneer ik kan terugkeren naar België. We zijn diep geraakt.'

De Russisch-orthodoxe kerk speelde ook een rol in het ­leven van Natalia Otto uit Brasschaat. 'Ze gaf les aan de kinderen van Russische expats die hier hun moedertaal willen onderhouden', aldus een aangeslagen medewerkster van de Russische school. “Ze gaf elke zaterdag les. Ook vorige week nog.'

Over de identiteit van de Georgische man is nog niets bekend.