Pokémon Go eindelijk beschikbaar in België, nu al slachtoffer van hackers?
Foto: Knockaert Fobe
Het razend populaire Pokémon Go is vanaf nu ook beschikbaar in ons land. Liefhebbers zullen echter mogelijk meteen problemen ondervinden, want door het enorme succes zijn de Pokémon Go-servers al enkele uren overbelast. Al beweert een hackerscollectief dat zij de oorzaak zijn van die problemen.

Na bijna twee weken in spanning afwachten tot de officiële release van Pokémon Go is het nu eindelijk zover. Pokémontrainers in wording kunnen het spel nu downloaden zonder omwegen of zonder een buitenlands Apple ID aan te moeten maken. Het spel is terug te vinden in de App Store (iOS) en Play Store (Android). 

En dat is maar net op tijd, want zondag vindt in Gent en in Antwerpen gelijktijdig het eerste grote Pokémon Go-evenement plaats. De organisatie achter dat evenement zal lokmodules activeren in het Antwerpse Stadspark en het Gentse Citadelpark, waardoor meer van de digitale beestjes naar die plekken gelokt worden. (Voor meer info over het evenement kan je hier terecht.)

Servers overbelast

Naast België werd Pokémon Go zaterdag nog in 25 andere landen gelanceerd. Een enorm succes dat de Pokémon Go-servers niet aankunnen. Heel wat spelers hebben al gemeld dat de servers onbereikbaar waren, dat hun gegevens niet goed opgeslagen worden of dat ze niet kunnen inloggen. Niantic, de ontwikkelaar van het spel, is ondertussen druk bezig om extra servers te plaatsen, in de hoop de problemen op te lossen. Dat kan mogelijk nog enkele dagen duren.

Hackers

Leden van het hackerscollectief PoodleCorp beweren echter dat zij verantwoordelijk zijn voor de problemen. Ze hebben een zogenaamde DDOS-aanval uitgevoerd hebben tegen Pokémon Go, beweren ze op Twitter. "Dit was nog maar een kleine test", luidt het. "Binnenkort zullen we iets op grotere schaal doen."