WNBA. Meesseman verliest, Wauters blijft winnen
Foto: AP

Emma Meesseman is vrijdag met haar WNBA-team Washington Mystics met 80-51 zwaar onderuit gegaan bij Seattle Storm. Los Angeles Sparks, de club van Ann Wauters, legde Connecticut Sun na verlengingen over de knie (92-98).

Meesseman lukte 16 punten, greep 10 rebounds en deelde 2 assists uit in 26 minuten speeltijd. De Amerikaanse Kahleah Copper, de nieuwste aanwinst van Castors Braine, liet 12 punten en 5 rebounds optekenen. Beide speelsters konden evenwel niet voorkomen dat Washington zijn vijfde nederlaag op rij leed.

Wauters hielp haar club met 2 punten en 2 rebounds in 5 speelminuten aan de 20e zege op 21 wedstrijden, een historisch parcours. Enkel de Houston Cornets slaagden er in 1998 in zo’n reeks neer te zetten bij aanvang van het WNBA-seizoen.

De Sparks staan aan de leiding in de Western Conference. Washington zakt na vijf nederlagen op rij terug naar de vijfde plaats in de Eastern Conference (9 zeges, 13 nederlagen). De eerste vier van elke conference stoten door naar de play-offs.