Maxime Chanot ruilt KV Kortrijk voor New York City FC

Centrale verdediger Maxime Chanot verlaat KV Kortrijk voor een avontuur in de Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie MLS. Dat melden de ‘Kerels’ zaterdag in een persbericht. De 26-jarige Luxemburgse international tekende een contract voor 2,5 seizoenen bij New York City FC.

“Beide clubs en speler hadden eerder deze week al een akkoord bereikt. Nu slaagde Maxime ook voor de medische testen die plaats vonden in Manchester”, liet KV Kortrijk optekenen in een persbericht.

Chanot, een Luxemburger die ook de Franse nationaliteit heeft, genoot zijn opleiding bij Nancy en Reims. Nadien verdedigde hij de kleuren van Sheffield United (2007-2009), Le Mans (2009-2010), Gueugnon (2010-2011) en WS Woluwe (2011-2012), dat hij in januari 2013 ruilde voor Beerschot. Medio 2013 kwam de verdediger over van die failliete club. Bij de ‘Kerels’, waar hij nog een contract had tot 2018, groeide hij al snel uit tot vaste waarde in de defensie. In 36 wedstrijden scoorde hij 4 keer.

Bij New York City FC wordt Chanot een ploegmaat van onder anderen Frank Lampard, Andrea Pirlo en David Villa. Eerder tekende ook verdediger Frédéric Brillant (ex-Oostende) een contract bij de club uit New York, die getraind wordt door de Fransman Patrick Vieira.