Chelsea heeft tweede zomertransfer beet
Foto: EPA

Chelsea heeft middenvelder N’Golo Kanté aangetrokken. De 25-jarige Franse international, die overkomt van de Engelse kampioen Leicester City, zette zijn handtekening onder een vijfjarig contract. Dat bevestigen beide clubs zaterdag.

De verdedigende middenvelder had pas zijn eerste seizoen bij Leicester achter de rug, nadat hij vorige zomer was overgekomen van het Franse Caen. De voorbije jaargang trad Kanté aan in 40 wedstrijden, de Fransman had een groot aandeel in de allereerste landstitel van Leicester. Op het voorbije EK bereikte hij met Frankrijk de finale, waarin het gastland van Portugal verloor. In de eindstrijd kreeg Kanté echter geen speelminuten van bondscoach Didier Deschamps.

“Ik ben zo blij dat ik voor één van de grootste clubs in Europa getekend heb. Dit is een droom die uitkomt”, aldus Kanté.

Na Michy Batshuayi, die Marseille verliet, is Kanté de tweede inkomende transfer van de nieuwe Chelsea-coach Antonio Conte, die ook op Rode Duivels Eden Hazard en Thibaut Courtois kan rekenen. “De kans te werken met Antonio Conte, een fantastische coach, en enkele van de beste spelers ter wereld kon ik gewoonweg niet afwijzen”, besluit Kanté.