Onfortuinlijke Theuns op weg naar België, mogelijk vanavond al operatie
Foto: twitter

Edward Theuns, die vrijdag zwaar ten val kwam in de tijdrit en daarbij een ruggenwervel (T12) brak, is op weg naar België. De renner van Trek-Segafredo zal geopereerd worden in Gent.

Theuns brak zijn T12 tijdens de tijdrit toen de wind hem te pakken kreeg en hij hard tegen de grond smakte. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis van Aubenas. De breuk die hij opliep is niet stabiel en daarom moet Theuns onder het mes.

“Het is een operatie die niet kan uitgevoerd worden in het ziekenhuis van Aubenas”, aldus persverantwoordelijke Tim Vanderjeugd van Trek-Segafredo. “Sowieso moest Edward verplaatst worden naar een ander ziekenhuis, Nymes of Lyon, waar ze de expertise hebben om die operatie te doen. Die verplaatsing zou dan met een helikopter gebeuren.”

In samenspraak is dan vrijdagavond beslist om meteen de reis naar België te maken. “Om verschillende redenen”, legt Vanderjeugd uit, “de medische expertise die er is in België, het comfort om dicht bij huis te zijn, enzovoort. Edward wordt met het vliegtuig vanuit Avignon naar België gevlogen. Hij zal in Gent geopereerd worden, mogelijk vanavond nog.”

Gisteren al liet de jonge Gentenaar weten nerveus te zijn voor de operatie: “De pijn is oké maar ik ben wel een beetje zenuwachtig voor de operatie.” (lees meer )