Lijken Turkse coupplegers verminkt
Op de beelden is te zien hoe op een brug de lijken van militairen worden verminkt Foto: rr

De lijken van een aantal militairen die hebben deelgenomen aan de staatsgreep van vrijdagavond zijn door een menigte verminkt. Dat is te zien op videobeelden. De precieze omstandigheden van hun overlijden is echter onduidelijk.

De smartphonebeelden zijn gemaakt op een brug die gisterenavond door de coupplegers was ingenomen. Een grote menigte heeft zich verzameld rond een viertal militairen, die blijkbaar dood op de grond liggen. Er wordt alsnog op hun lijken geschopt, hoewel sommige omstaanders protesteren. De scene eindigt pas nadat een politieagent tussenbeide komt.

De precieze omstandigheden zijn nog onduidelijk. Volgens sommige bronnen zouden de militairen zich overgegeven hebben, en daarna gelyncht zijn. Volgens andere gaat het echter om achtergelaten lijken die in handen van de aanhangers van het regime zijn gevallen.

Op veel andere beelden is overigens te zien dat de coupplegers op weinig genade moeten rekenen. Zo was via livestreaming op diverse sites te zien hoe opgepakte coupplegers met riemen werden afgeranseld.