Stoffel Vandoorne verovert eerste polepositie in Japanse Super Formula
Stoffel Vandoorne in zijn bolide van de Japanse Super Formula Foto: Twitter - Stoffel Vandoorne
Onze landgenoot Stoffel Vandoorne heeft zijn allereerste polepositie in de Japanse Super Formula veroverd.

Vandoorne was met een tijd van  1'40"788 op een opdrogende Fuji Speedway de snelste. Daarvoor had Vandoorne zich op een natte baan doorheen de eerste twee delen van de kwalificatie geknokt. Tijdens het laatste gedeelte van de kwalificatie veroverde hij vervolgens dus de polepositie en was hij bijna drie tienden sneller dan regerend kampioen Hiroaki Ishiura.

Stoffel Vandoorne is momenteel test- en reserverijder bij het McLaren-Honda F1 team maar wil met zijn debuutseizoen in de Japanse Super Formula tegelijkertijd ook blijven racen. Vandoorne wil zich op die manier zo goed mogelijk voorbereiden op een eventueel racezitje in de Formule 1 volgend seizoen. Woensdag was Vandoorne nog met de McLaren-Honda F1-bolide aan het testen op het circuit van Silverstone.

Tijdens zijn eerste race in de Japanse Super Formula finishte Vandoorne meteen op het podium. De tweede race verliep minder goed waardoor Vandoorne tevreden moest zijn met een twaalfde plaats. Na het behalen van de polepositie gaat Vandoorne tijdens de race ongetwijfeld voor niets minder dan de overwinning. Vandoorne staat momenteel vijfde in het kampioenschap.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: