Kabasale en Oulare krijgen versterking van Colombiaanse international
Foto: AFP

Juan Camilo Zuniga speelt komend seizoen op huurbasis voor het Engelse Watford. Dat heeft de club van Christian Kabasele en Obbi Oulare zaterdag bevestigd op zijn website. De 30-jarige Colombiaanse international wordt voor één seizoen geleend van het Italiaanse Napoli, the Hornets bedongen ook een aankoopoptie op de offensieve flankverdediger.

62-voudig international Zuniga staat sinds 2009 onder contract bij Napoli, dat hem toen overnam van Siena. Hij speelde 163 wedstrijden voor de club van Rode Duivel Dries Mertens en werkte er lange tijd samen met coach Walter Mazzarri, die nu aan het roer staat bij Watford. In de tweede helft van vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Bologna, nu trekt hij naar de Premier League.

Op het WK van 2014 in Brazilië kwam Zuniga nog op minder fraaie wijze in het nieuws, toen hij in de kwartfinale tegen het thuisland de Braziliaanse vedette Neymar zwaar blesseerde. Zuniga gaf Neymar een kniestoot in de rug, de dribbelkont van FC Barcelona liep daarbij een gebroken ruggenwervel op.