Wolken domineren hele weekend
Foto: AP

We krijgen weliswaar een vrij warm weekend, maar op veel zon hoeven we niet te rekenen.

Zaterdag is het meestal grijs met soms wat motregen. Het wordt wel zacht met maxima rond 22 of 23 graden. Ook zondag en maandag is er nog vrij veel bewolking met af en toe wat regen of een paar buien. De temperaturen stijgen tot 25 graden. Dinsdag en woensdag is het zonnig met maxima tot 27 graden.

Het is zaterdag meestal grijs met lage wolken en soms wat lichte motregen. De maxima liggen rond 18 graden in de Ardennen en rond 22 of 23 graden in Laag-België. De wind waait zwak of matig uit zuidwest tot west. In de loop van de avond en nacht is het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt en meestal droog. De wind is zwak uit de zuidwestelijke sector. De minima liggen tussen 12 en 17 graden.

Zondag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met vooral in de oostelijke landshelft kans op wat lichte regen of enkele buien. ‘s Namiddags komen er in het noordwesten bredere opklaringen. De maxima liggen tussen 21 en 24 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest tot westnoordwest.

Maandag is er veel bewolking met tussendoor wat opklaringen. De eventuele regen blijft vast en zeker beperkt. De maxima liggen rond 24 graden. Dinsdag en woensdag wordt het zonnig en zomers warm, met maxima rond 27 graden. Woensdag komt er in de loop van de dag geleidelijk meer bewolking uit het westen, en ‘s avonds en ‘s nachts neemt de kans op onweer toe.

Donderdag en vrijdag wordt het minder warm en wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met buien en mogelijk ook onweer.