Tijdens de doortocht van de olympische vlam door de Braziliaanse stad Joinville gebeurde iets ongezien: een toeschouwer deed enorm zijn best om de olympische vlam te doven met een brandblusser.

In afwachting van de opening van de Olympische Spelen op 5 augustus, doorkruist de olympische toorts verschillende Braziliaanse steden. Toen de vlam door de straten van Joinville werd gedragen, liep het bijna fout.

Op bovenstaande beelden is te zien hoe een toeschouwer vliegensvlug de toorts aanvalt, gewapend met een brandblusser. De poging van de man mislukt en even later wordt hij tegen de grond gewerkt door bewakingsagenten. Wat de man bezielde is niet duidelijk, maar het is niet de eerste keer dat de olympische toorts pech heeft tijdens zijn trip in eigen land: in de stad Maracajù probeerde een man een emmer water over de toorts te kieperen en in Manaus werd een ontsnapte jaguar die deel uitmaakte van de ceremonie, neergeschoten.

In de aanloop naar de Olympische Spelen gaat het Brazilië niet echt voor de wind: het land heeft problemen met politieke schandelen, transport, veiligheid en financiering en wordt geteisterd door het zikavirus.