REVIEW. Netsky op Dour: écht wel (a)live
Foto: Koen Bauters

‘Come on forward, don’t be shy’, zei MC Script aan het begin van Netsky’s set. Van al te veel ruimtelijk inzicht getuigde de volksmenner niet, want vooraan zaten de fans al als haringen in een ton te duwen, trekken en springen.

Om maar te zeggen: Dour had zich verlekkerd op de enige liveshow die de Antwerpse drum ‘n’ bass-dj deze zomer speelt.

Hoe zo'n liveshow van een knul die alles maakt op een laptop in zijn slaapkamer er dan uit ziet? Boris Daenen had ook een toetsenist en een drummer meegebracht, allemaal in smetteloos witte hemdjes. En als om te tonen dat de show Echt Wel Live was, werden de synths naar het publiek toe gekanteld, zodat je Daenens vingers over zijn klavier kon zien roffelen. Een leuke touch, die ons deed beseffen dat een stamper als 'Forget what you look like' eigenlijk een gevoelige pianoballade herbergt - als Netsky ooit unplugged in de culturele centra gaat toeren, zijn wij van de partij.

Gospelkoorzangeresje

Daenen had ook wat stemmen opgetrommeld: dit keer niet Billie of Emeli Sandé, die grote sier maakten op zijn platen, maar Sheri en Paije. Die laatste kan bogen op een stem die gebouwd lijkt voor het gospelkoor, die eerste was bij haar allereerste show met Netsky nog ontzettend verlegen. Maar alle stemmen liever dan die van MC Script, die een uur lang breed grijnzend platitudes als 'Make some noise' en 'If you feel the love right here, raise the atmosphere' debiteerde.

Het publiek had zijn aansporingen ook niet nodig: of Daenen nu oudere knallers als 'Come alive' of nieuw materiaal als 'Higher' uit zijn synth ranselde, ze gingen even hard. Dat de show weinig verschilde van de Pukkelpoppassage van vorig jaar (de sambadanseressen die het zomerse 'Rio' kwamen bijkleuren hadden hun verentooi blijkbaar nog in de kast liggen) leek die pret voor niemand te drukken. 'The vibe is gooood', vatte de MC samen. Daar hadden we dan weer niets tegen in te brengen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig