Meer dan 1.200 vrouwen aangerand tijdens oudejaarsavond in Duitsland
Archiefbeeld Foto: EPA

Niet alleen in Keulen maar ook in Hamburg en Stuttgart werden vrouwen aangerand op oudejaarsavond. Dat schrijven verschillende Duitse media. Er zijn waarschijnlijk meer dan 2.000 daders, voorlopig zijn er echter maar 120 bekend bij de federale politie.

Het onderzoek naar de aanrandingen tijden oudjaar in Keulen is afgerond. Daarin kwam aan het licht dat er ook in andere Duitse steden vrouwen werden lastiggevallen. De Bundeskriminalamt - de federale politiedienst - stelde 881 strafbare feiten vast: 642 gevallen van seksueel geweld en 239 “combinatiedelicten”, waarbij het zowel om aanranding als om diefstal ging, staat te lezen op de website van Tageschau.

Bij sommige feiten zijn er meer slachtoffers betrokken. De politie komt uit op 650 vrouwen in Keulen, 400 in Hamburg en nog gevallen in Stuttgart, zonder dit cijfer te preciseren.

De politie schat dat er ongeveer 2.000 mannen betrokken waren bij de incidenten op oudjaar. Maar omdat de meeste incidenten in groep gebeurden, zijn slechts 120 mannen herkend. Hoeveel verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan de feiten zal in de komende maanden bepaald worden.

Tot nu toe werden vier mensen veroordeeld en twee verdachten vrijgesproken.