Deze vijf koks zijn de finalisten van de ‘Eerste Kok van België 2017’
Foto: BELGA

De namen van de chef-koks die op 3 oktober 2016 zullen meedingen naar de felbegeerde titel van ‘Eerste Kok van België 2017’ zijn bekend. De wedstrijd, waarbij de beste kok van het land wordt gezocht, wordt jaarlijks georganiseerd door Club Prosper Montagne.

Vijf finalisten werden geselecteerd: Jean-Jacques Danthine (‘La Meilleure Jeunesse’ in Brussel), Bart Hoornaert (sous-chef van ‘La Durée’ in Izegem), Lukas Moonens (sous-chef van ‘Bistro Margaux in Sint-Martens-Bodegem), Anthony Stoop (eigenaar van ‘Pigas’ in Sint-Niklaas en chef van ‘Likoké’ in Les Vans) en Glenn Verhasselt (‘Sir Kwinten’ in Lennik).

Zij zullen op 3 oktober van dit jaar in de hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge strijden voor de prijs van ‘Eerste Kok van België 2017’. Op de finaledag moeten de koks drie gerechten klaarmaken: een schotel met Europese kreeft, prei, champignons en Belgische oude kaas, een gerecht met zesib, merg, witloof, bieten en rapen en als derde gerecht moeten ze een dessert maken op basis van chocolade, baba, ijs of sorbet met passievrucht-basilicum.

Drie finalisten nemen voor de eerste keer deel aan de finale van deze meesterschapswedstrijd. Bart Hoornaert was twee jaar geleden als eens finalist. Voor Glenn Verhasselt is het al zijn derde selectie. Zowel twee jaar geleden als vorig jaar eindigde hij als tweede.