Luchthaven Charleroi: ‘Kom drie uur op voorhand’
Ondanks de aanslagen wordt het toch een drukke zomer op de luchthaven van Charleroi. Foto: BELGA

De luchthaven van Charleroi vraagt passagiers om drie uur voor het vertrekuur aanwezig te zijn. Dat komt door de zomerdrukte en de verstrengde veiligheidsmaatregelen.

‘In de zomermaanden is het altijd heel druk op de luchthaven, met meer dan 15.000 passagiers per dag’ zegt luchthavenwoordvoerder Vincent Grassa. ‘Rekening houdend met de strengere veiligheidsmaatregelen sinds de terreuraanslagen in maart, betekent dat langere wachttijden aan de veiligheidscontrole.’ Midden juli komt er een nieuwe veiligheidszone in de Charleoise luchthaven, waarin passagiers worden gescreend voordat ze de terminal betreden. Om niet in de problemen te komen, doen passagiers er dus goed aan om drie uur van tevoren op de luchthaven te zijn.

Mooie cijfers

Charleroi ziet zijn populariteit toenemen. In de eerste zes maanden van dit jaar namen 3.487.505 passagiers het vliegtuig in de luchthaven, een stijging met 8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook in juni nam dat aantal nog toe met twee procent. Van recordcijfers wil woordvoerder Grassa niet spreken. ‘Aan het einde van het jaar zullen we de definitieve cijfers bekijken.’ De impact van de terreuraanslagen in België, maar ook de recente aanslag op de luchthaven in Istanboel, laat zich voelen. ‘We zien toch een groter aantal no-shows in mei: passagiers die wel een vlucht boeken, maar niet vertrekken. terroristen viseren luchthavens, dat speelt bij de mensen,’ besluit Grassa.