RECEPT. Tomatensalade met haloumi en watermeloen
Foto: rr
Een recept van Wim Ballieu. 'Je kunt aan deze salade ook sneetjes gegrilde rosbief toevoegen. Ik gebruik graag Berloumi, een lokale variant van de Cypriotische kaas die in Berlare wordt gemaakt.'

Ingrediënten (voor vier personen):

1/2 watermeloen
Assortiment seizoenstomaten
Olijfolie
2 pakjes haloumi
500 g rundergebraad (de ‘valse’ filet uit de schouder is ideaal van grootte)
Selderijzout
Zwarte peper

Bereiding:

1. Breng het rundergebraad op smaak met selderijzout en zwarte peper. Gril kort en krachtig langs elke kant op de barbecue of in de grilpan. Laat rusten en doorbloeden in aluminiumfolie.

2. Snijd de watermeloen en de tomaten in grote stukken, breng op smaak met wat peper, heel weinig zout en flink wat olijfolie.

3. Bestrijk de haloumi met wat olie en gril kort en krachtig op de barbecue of in de grillpan. Assembleer de salade in een schaal en serveer.

Meer zomerse recepten vindt u terug in het Foodnummer van De Standaard Magazine, met de favoriete recepten van 23 foodies.