Jeroen Overstijns nieuwe ceo uitgeverij WPG België
Foto: An Nelissen

WPG Uitgevers heeft Jeroen Overstijns aangeduid als opvolger van Peter Quaghebeur. Hij wordt de nieuwe ceo van de Belgische tak.

‘WPG in België heeft met boegbeelden als Pieter Aspe, Suske en Wiske, De Kiekeboes en vanaf nu ook Jeroen Meus een fantastische basis om zich verder te ontwikkelen’, reageert Overstijns.

‘Met de creativiteit kan je nog heel leuke dingen doen. Natuurlijk is het boekenvak geen economische evidentie. Maar welke mediagroep is dat wel? Wellicht kan mijn combinatie van managementervaring en boekenkennis een verdere steun zijn om met z’n allen spannende volgende stappen te zetten.’

De Standaard

Jeroen Overstijns is geen onbekende voor WPG Uitgevers. Eerder leidde hij al haar B2B-uitgeverij Standaard Uitgeverij Professional. Na de verkoop daarvan in 2014 was hij bij de B2B-uitgeverij Larcier Group commercieel directeur.

Voorheen werkte hij onder meer voor Wolters Kluwer en onze krant, De Standaard, waar hij onder meer chef boeken was. Overstijns zat ook in de jury van de Ako Literatuurprijs en Gouden Uil.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in