Je zal als man maar verzeild geraken bij een lingeriebedrijf. Opdat ook hun mannelijke werknemers zouden begrijpen voor welke doelgroep ze werken, liet de Belgische lingeriefabrikant PrimaDonna hen allemaal een dag lang met een E-cup rondlopen.

Mannen kijken graag naar vrouwen met een grotere cupmaat. Maar als het erop aan komt te begrijpen wat de praktische en fysieke ongemakken zijn die een grotere cupmaat met zich meebrengt, hebben ze geen idee.

Daarom kregen de mannelijke werknemers van PrimaDonna elk gewichten om de schouders gehangen van een à anderhalve kilogram, gelijkaardig aan het gewicht van  borsten met een grotere cupmaat. Hun ervaringen werden vastgelegd in een filmpje dat vooral ludiek bedoeld is.

'We willen een statement maken', zegt ceo Ignace Van Doorselaere. 'Er zijn talloze studies die bevestigen welke fysieke ongemakken een vrouw ondervindt wanneer ze een beha draagt die niet goed past. Zeker als ze een grotere cupmaat heeft. Rug- en nekproblemen door een slechte houding, hoofdpijn door knellende schouderbandjes, tot zelfs maag- en darmproblemen.'