Het Brussel van Pierre Marcolini
Foto: Nicolas Buisson

Elke stad heeft zijn must sees, maar dat zijn vaak niet meteen de plekken waar inwoners zelf het liefst komen. Waar hangen zij graag rond? Voor welke locatie maken ze graag een ommetje? Waar gaan ze heen om hun batterijen op te laden of om zich te laten inspireren? Chocolatier Pierre Marcolini gidst ons door zijn Brussel.

Tafelen bij Bon Bon

‘Ik houd enorm van de manier van koken van chef-kok Christophe Hardiquest. Elke keer wanneer ik bij Bon Bon kom, ben ik gefascineerd door zijn vermogen om zichzelf steeds te overtreffen met producten van Belgische makelij. Hij benadert de perfectie met zijn gerechten die uitblinken in finesse en extreme nauwkeurigheid. Dit is echt een keuken van hoge kwaliteit.’

Brunchen bij Chez Franz

‘Voor mij is Chez Franz de beste bistro van Brussel. Ik houd van de eenvoudige en ontspannen sfeer die er hangt, en hun jazzconcerten op zondagavonden zijn een must. Ze hebben een uitmuntende wijnkaart en je kan er hele goede tapas krijgen. Ik kan zeker ook hun brunch op zondagochtend aanraden.’

Nieuwe geuren ontdekken

Senteurs d’ailleurs is een waar paradijs voor iedereen die graag op ontdekking gaat, een echte schatkist van geuren. Ik vind het heerlijk om hier tijd door te brengen en nieuwe geuren te ontdekken, maar ook nieuwe associaties tussen verschillende geuren te leggen. Ze hebben hier enorm veel expertise in huis als het gaat over parfums, en als creatieveling is deze plek voor mij een ware bron van inspiratie.’

Rondlopen in het Magrittemuseum

'Brussel heeft een schat aan musea, maar mijn favoriet is zonder twijfel het Magrittemuseum aan het Koningsplein. Ik houd enorm van het werk van René Magritte en ben dus heel blij dat het museum zich destijds in mijn stad gevestigd heeft.'

Snoepen bij Maison Dandoy

‘Een echt Brussels instituut, waar je onder meer de beste speculaas van de stad kunt vinden. Wat ik vooral waardeer aan Maison Dandoy is dat ze erin geslaagd zijn om de juiste balans te vinden tussen traditie en moderniteit. Dit huis is bijna 200 jaar oud en slaagt er steeds in om te blijven evolueren, zonder hun geschiedenis te verloochenen. Ze bieden steeds hoogwaardige producten aan, en blijven de ambachtelijke toets behouden.’