Voorzitter Davidsfonds stapt op in nasleep Optima
Foto: Dirk Leemans / Archief

Danny De Raymaeker

legt zijn mandaat neer als voorzitter van het Davidsfonds. De Raymaeker is tevens ceo bij Optima Bank en het is die link en de mogelijke imagoschade die hem richting ontslag duwt.

In een persbericht kondigt De Raymaeker zijn vertrek bij Davidsfonds aan. Hij werd er op 19 maart van dit jaar voorzitter. In het persbericht wordt benadrukt dat er ondanks ‘tal van commentaren en stellingnames in de pers’ sinds het faillissement van Optima Bank ‘geen operationele of financiële banden tussen Optima Bank en het Davidsfonds’ zijn.

‘Ondanks de hoge kwaliteit van zijn samenwerking met het Davidsfonds en het feit dat er tot op heden geen aanwijzingen zijn dat hij betrokken zou zijn bij eventuele onregelmatigheden binnen de Optima Groep, heeft Danny De Raymaeker, in onderling overleg met de Raad van Bestuur, besloten zijn mandaat als voorzitter ter beschikking te stellen om elke negatieve impact op het imago of de werking van de vereniging te voorkomen.’

Als opvolger van Luc Van den Bossche was De Raymaeker een van de mensen die geheid op het lijstje stonden om tekst en uitleg te komen geven in de onderzoekscommissie rond Optima.