Dertien verdachten opgesloten voor aanslagen Istanbul na razzia
De drie daders. Foto: AFP

Dertien verdachten, onder wie tien Turken, zijn zondagavond in verdenking gesteld en opgesloten voor “lidmaatschap aan een terroristische organisatie”, in verband met de drievoudige zelfmoordaanslag die dinsdag 45 mensenlevens geëist heeft op de luchthaven van Istanboel. Dat meldt het persbureau Dogan. De dertien worden ook beschuldigd van “aantasting van de eenheid van de stad en het volk” en “opzettelijke doodslag”. Wat de nationaliteit van de drie niet-Turken is, zegt Dogan niet.

De dertien werden donderdag opgepakt bij een razzia in Istanboel. Zondag kondigde de politie aan nog eens 14 anderen, onder wie elf buitenlanders, opgepakt te hebben.

Zondag maakte het gouverneurschap Istanboel in een persbericht bekend dat na de aanslag nog altijd 49 mensen verzorgd worden, van wie 17 op intensieve zorgen.

Vijf dagen later is de aanslag nog altijd niet opgeëist, al wijzen de Turkse autoriteiten wel naar de terreurgroep IS. Eerder maakten ze al bekend dat de zelfmoordterroristen een Rus, Oezbeek en Kirgies waren.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in