REVIEW. The Last Shadow Puppets: de tanden van de dandy
Foto: Koen Bauters

Hoeveel tongue in cheek cool kan je aan? Alex Turner en zijn confrater Miles Kane van The Last Shadow Puppets koketteerden met zoveel dandyeske swagger dat het hun muziek dreigde onder te sneeuwen.

Flitsend hoor, hoe de twee boyish dertigers eruitzagen op dat grote podium: Turner met okerkleurig kostuum en witte mocassins, Kane met blauwe pantalon, beiden opgedoft met gouden kettingen en hagelwitte poloshirts. Alsof ze zich hadden opgemaakt voor een fotoshoot van een magazine voor golfers.

Het moet gezegd dat hun orkestrale sixtiespop schuimde. Elf muzikanten, waaronder drie violisten en een tamboerijnspeler, trokken een dikke wall of sound op rond ‘The age of the understatement’ en het met een lijn coke opgepookte ‘Bad habits’.

Turner drapeerde zich languit over het podium, vleide zich zijwaarts op een stoel neer en croonde zich met grote gebaren door het langoureuze ‘Sweet dreams’. Kane doorprikte de persiflage met ruige rock. ‘Totally wired’ van postpunkpionier The Fall ontplofte door zijn wilde gitaarspel.

Omdat de set een kwartier te vroeg dood viel, gooide de groep ‘Moonage daydream’ van David Bowie ertegenaan. ‘I’m an alligator’, klonk het uit de mond van Turner. The Last Shadow Puppets toonde net genoeg tanden.

REVIEW. The Last Shadow Puppets: de tanden van de dandy
Foto: Koen Bauters

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in