België-killer Robson-Kanu moet op zoek naar nieuwe club
Foto: Photo News

Na zijn schitterende treffer tegen de Rode Duivels, vrijdagavond in de kwartfinale tegen België, geniet de Welshe aanvaller Hal Robson-Kanu plots heel wat interesse van clubs. “Mijn manager heeft het de voorbije dagen druk gehad”, vertelde de 27-jarige Robson-Kanu zondag tijdens een persmoment in de Welshe uitvalsbasis in Dinard.

Het kan snel gaan in het voetbal. Donderdag liep de overeenkomst van Robson-Kanu af bij de Engelse tweedeklasser Reading - de club had immers geen aanstalten gemaakt om een contractverlenging aan te bieden. Een dag later kroonde hij zich tegen de Rode Duivels tot matchwinnaar door op ‘Cruijffiaanse wijze’ de 2-1 te scoren. Met één beweging zette hij drie verdedigers op het verkeerde been, waarna hij Thibaut Courtois met een knal in de benedenhoek kansloos liet. Na het laatste fluitsignaal werd Robson-Kanu dan ook nog eens verkozen tot ‘Man van de Match’.

“Ik bevind me inderdaad in een uitzonderlijke situatie. Maar als speler concentreer ik me slechts op één ding en dat is de volgende wedstrijd. De rest volgt later wel.” Voor Robson-Kanu was de dodelijke treffer tegen België al de tweede van het toernooi. In de halve finales wacht woensdag het Portugal van Cristiano Ronaldo.