Er komt een onderzoek naar Vueling na chaos op luchthaven Barcelona
Chaos aan de loketten van Vueling nadat liefst twaalf vluchten vertraging hadden of werden afgelast. Foto: EPA

Spanje start een onderzoek naar de lagekostenmaatschappij Vueling na de chaos die de maatschappij dit weekend veroorzaakte op de luchthaven van Barcelona. Dat meldt het Spaanse ministerie van Transport zondag. Ook zondag waren er nog altijd problemen in Barcelona.

Het management van Vueling wordt maandag verwacht op een noodvergadering in Madrid, waar ze een “verklaring en onmiddellijk corrigerende maatregelen” zullen moeten voorstellen, aldus de verklaring van het ministerie.

Na dagen van “operationele problemen” waren ook zondag weer dertien vuchten geannuleerd zonder dat er uitleg werd gegeven, aldus de krant La Vanguardia op haar site. Bij het begin van de grootste drukte op zaterdag moesten passagiers in Barcelona tot vier uur wachten vanwege geannuleerde vluchten en vertragingen. Dat leidde tot chaotische scènes.

Er komt een onderzoek naar Vueling na chaos op luchthaven Barcelona
Foto: EPA

Woedende passagiers, die hun geld terugeisten, moesten door de politie teruggedrongen worden.

Vueling, een dochter van de International Airlines Group (IAG) waartoe ook Iberia en British Airways behoren, kampt al weken met problemen. Een woordvoerster bood haar verontschuldigingen aan voor de chaos en verzekerde dat het bedrijf op zoek is naar een toereikende oplossing voor alle betrokkenen.

Volgens experts is Vueling te snel gegroeid en niet voldoende voorbereid op de drukke zomer.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in