Leicester City, de verrassende landskampioen in de Engelse Premier League, heeft zich voor het volgende seizoen versterkt met de Nigeriaanse aanvaller Ahmed Musa. Musa komt over van het Russische CSKA Moskou. Zijn ex-trainer Leonid Sloetski maakte de transfer zondag bekend.

“Hij vertrekt dinsdag”, vertelde Sloetski, die tijdens EURO2016 nog de Russische nationale ploeg onder zijn leiding had, aan de Russische krant Rossiyskaya Gazeta. Sloetski gelooft dat Musa zal slagen in Engeland. “Hij is gemaakt voor het Engelse voetbal.

Volgens de krant betaalt Leicester City 18,8 miljoen euro aan CSKA Moskou voor de 23-jarige Musa. Afgelopen seizoen was Musa goed voor 13 doelpunten en vijf assist voor CSKA, waarmee hij landskampioen van Rusland werd.

Ahmed Musa zette zijn eerste voetbalstappen in Europa bij het Nederlandse VV Venlo. Hij debuteerde op 17-jarige leeftijd voor de Nigeriaanse nationale ploeg, waarbij hij ondertussen al 58 caps verzamelde. Daarin was hij goed voor 11 doelpunten.

Het is al de vierde transfer die de Foxes onder leiding van de Italiaan Claudio Ranieri doen. Eerder trok de club ook al doelman Ron-Robert Zieler, verdediger Luis Hernadez en middenvelder Nampalys Mendy aan.