Chris Coleman: “Wales-Portugal is meer dan Bale versus Ronaldo”
Foto: Photo News

Wales staat woensdag tegenover Portugal in de eerste halve finale van EURO2016. Maar alle aandacht gaat uiteraard uit naar het Real Madrid-duel tussen Gareth Bale en Cristiano Ronaldo. De Welshe bondscoach wil echter niet weten van een duel in het duel. “Het is wij tegen hen”, zei Chris Coleman zondag tijdens de persconferentie.

Toch kan Coleman niet om de “broederstrijd” heen. “Het zijn twee van de beste spelers ter wereld. Ze kennen elkaar heel goed. Maar beide ploegen zullen hun vriendschap woensdag opzij moeten zetten, niet enkel Cristiano en Gareth.”

Coleman erkent dat Wales op zijn hoede is voor het gevaar van Ronaldo. “Maar wij hebben er ook zo een rondlopen. Dat brengt de situatie in evenwicht”, verwijst Coleman naar Bale.

Wales schakelde in de kwartfinales België uit met 3-1 en bereikte zo voor het eerst in de geschiedenis een halve finale op een groot toernooi. Coleman is ervan overtuigd dat niets zijn spelers van de wijs zal kunnen brengen, ook niet de eventuele topschutterstitel voor Bale, die medetopschutter is met drie doelpunten. “Ik denk niet dat hij daar mee bezig is. Het is natuurlijk menselijk dat het even door het hoofd zou spoken, maar hij zal vooral gefocust zijn op het winnen van de halve finale”, besloot de bondscoach van Wales.