Nico Rosberg bestraft voor aanrijding met Hamilton tijdens GP van Oostenrijk
Nico Rosberg Foto: Mercedes F1 team
De stewards hebben na afloop van de GP van Oostenrijk de aanrijding tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton onderzocht en besloten om Rosberg te bestraffen.

Volgens de stewards beging Nico Rosberg twee overtredingen. Rosberg werd als schuldige aangeduid voor de aanrijding met teamgenoot Lewis Hamilton. De Duitser krijgt voor die aanrijding met Hamilton een tijdstraf van tien seconden en twee strafpunten op zijn superlicentie. 

Daar bovenop kreeg Nico Rosberg ook een reprimande voor het doorrijden met een ernstig beschadigde wagen.  Rosberg blijft ondanks zijn tijdstraf van tien seconden vierde in de uitslag van de GP van Oostenrijk. aan de finish had de Duitser immers een voorsprong van iets meer dan veertien seconden.

Ondanks de beslissing van de stewards zal de discussie over de aanrijding ongetwijfeld aanhouden. Ook bij Mercedes zullen er tijdens de debriefing van de race ongetwijfeld harde noten gekraakt moeten worden. De renstal denkt er over na om in de toekomst (opnieuw) teamorders in te voeren.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: