REVIEW. Lianne La Havas. Nee echt, U bent zelf geweldig
Foto: Koen Bauters

Smachtende mannen, het is weer eens wat anders, maar heren: wij zijn heel saai hetero en koesteren ook een boon voor de verrukkelijke Lianne La Havas.

Ze droeg een combinatie van gifgroene losse broek en rood hemd dat een streepje buik liet zien, zong ons meteen zoetjes de hemel in met ‘Au cinema’ en liet dan een zachtgroene gitaar aanrukken. ‘Mijn favoriete gitaar, omdat ik nu van jetje wil geven, want deze song gaat over mijn ex.’ Ze verzekerde ons dat we ‘gorgeous people’ waren en dus klapten we gewillig mee in ‘Is your love big enough’.

La Havas kan zowat alles zingen wat ze wil: ze coverde Burt Bacharachs ‘Save a little prayer’, bekend in de versie van Aretha Franklin. Vergelijkingen met Aretha’s hete zucht van een stem mijden zangeressen best, maar La Havas kwam ermee weg en zette de song ook nog eens naar haar hand. Maar als het klein mag zijn, zoals in het sexy wiegeliedje ‘Wonderful’, dan gaat ze niet à la Carey uithalen en leunen op elke noot.

Wat een heerlijk soulvol en zonnig concert, en tussendoor bleef ze zeggen hoe geweldig we waren; in het ondeugende ‘Age’, over hanky panky met een oudere man, veranderde ze de tekst zelfs naar ‘because I fancy Belgian men’. Sommige van die Belgian men liggen nu nog in katzwijm in de Barn.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in