Nicola Ruffoni (Bardiani-CSF) heeft zondag de eerste etappe in de Ronde van Oostenrijk (2.1) op zijn palmares gebracht. De Italiaan was na 186,7 kilometer van Innsbruck naar Salzburg de snelste in een massasprint. Hij haalde het voor zijn landgenoot Andrea Pasqualon (Team Roth) en de Fransman Yannick Martinez. Dankzij de bonificatieseconden neemt hij ook de leiderstrui over van proloogwinnaar William Clarke.

Alessandro Vanotti (Astana), Peter Koning (Drapac Cycling) en Maximilian Kuen (Amplatz-BMC) tekenden present in de vlucht van de dag. Het peloton liet begaan en gunde hen een bonus van bijna vijf minuten.

Toen de voorsprong zienderogen zakte, besloot Koning met nog 58 km voor de boeg alleen zijn kans te gaan. Op 20 km van het eind telde hij nog steeds twee minuten voorsprong op het peloton. Pas op drie km van het eind werd hij gegrepen en zou een massasprint beslissen om de zege. Daarin toonde Ruffoni zich overduidelijk de sterkste.

Voor de 25-jarige Ruffoni is het zijn eerste zege van het seizoen, zijn vierde nog maar uit zijn carrière na ritwinst ook in de Ronde van Poitou-Charentes (2.1) in 2014 en twee etappes in de Giro della Regione Friuli Venezia Giulia (2.2) in 2013. Hij is de nieuwe leider en telt nu vijf seconden voorsprong op Pasqualon.