De Japanner Takuma Asano speelt volgend seizoen bij Arsenal. Dat maakte de Londense club zondag op haar website bekend. De 21-jarige Asano, die wel nog medische tests moet afleggen, komt over van Sanfrecce Hiroshima uit de J-League, de Japanse hoogste klasse.

“Ik kan niet wachten om aan deze uitdaging te beginnen”, liet de aanvaller, in 2015 verkozen tot Nieuwkomer van het Jaar in de J-League, in een reactie weten. “Ik heb de afgelopen seizoenen veel ervaring opgedaan bij Sanfrecce Hiroshima en ben klaar voor een nieuwe stap.”

Asano, afgelopen jaargang goed voor acht goals in 32 matchen, zal de derde Japanner worden die voor Arsenal speelt. In het verleden gingen Junichi Inamoto en Ryo Miyaichi hem voor.

“Takuma is een talentvolle jonge speler die aangekocht is met het oog op de toekomst”, aldus coach Arsène Wenger op de website van Arsenal. “We kijken ernaar uit om zijn talent bij ons verder te ontwikkelen.”

Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft de Japanner al een aardig gevuld palmares. In 2013 en 2015 pakte hij de titel in de J-League, en in 2013, 2014 en 2015 won hij de Japanse Supercup.

Voor hij bij Arsenal aan het seizoen begint, zal Asano nog deelnemen aan de Spelen in Rio de Janiro (5-21 augustus). De aanvaller is opgenomen in de Japanse selectie voor het olympisch voetbaltoernooi.