Nog een Duivelse toptransfer: Thomas Meunier trekt naar PSG
Foto: PSG
Thomas Meunier verlaat Club Brugge en tekent een contract voor vier seizoenen bij PSG. Dat heeft PSG zondag officieel bekend gemaakt op Twitter. De rechtsback stond al even in de belangstelling van de Parijse topclub. "PSG is blij om Thomas Meunier voor te stellen. Hij tekent een contract tot 2020", aldus PSG. Nochtans had Meunier voor het EK laten verstaan dat hij bij Club zou blijven, maar door zijn sterke prestaties in Frankrijk kwam de transfer toch in een stroomversnelling. In het contract van Meunier bij Club Brugge stond een vertrekclausule van zes miljoen.

"Ik ben zeer blij dat Paris Saint-Germain mij gekozen heeft om hun topelftal te vervoegen", is de eerste reactie van Thomas Meunier op de site van PSG. "Ik kom naar Parijs met een enorme zin om nog meer progressie te maken, om intense momenten mee te maken en om titels te winnen. Ik ben ook verheugd om in een mythisch stadion als het Parc des Princes te spelen. Ik wil iedereen in Brugge, van supporters tot spelers, staf en bestuur bedanken voor de mooie tijd in Brugge!”

Algemeen manager Vincent Mannaert feliciteerde Meunier ook op de site van Club Brugge: “Thomas verdient dit na 5 seizoenen Club Brugge. Hij toonde geduld, won prijzen met deze Club en zet nu de stap naar een absolute topclub. We willen Thomas bedanken voor zijn inzet de voorbije jaren en wensen hem alle succes bij PSG. Wie weet komen we elkaar volgend seizoen tegen in de Champions League!”

Ook de president van PSG, Nasser Al-Khelaïfi, is verheugd met de komst van Meunier naar de Franse hoofdstad. "Ik ben uitermate tevreden een speler met zo'n groot potentieel te verwelkomen. Dat liet hij al blijken bij Club Brugge, waar hij kampioen speelde, en bij de nationale ploeg. Door de kwaliteiten van Meunier had hij de interesse van heel wat topclubs in Europa gewekt. Hij heeft de interessante keuze gemaakt bij ons te tekenen, want hij deelt onze grote ambities."

In het contract van Meunier bij Club Brugge stond een vertrekclausule van zes miljoen, al deelt PSG officieel geen transfersom mee. Meunier speelde sinds 2011 bij Club en won er afgelopen seizoen de landstitel.