“EK 2016 zit erop voor Sami Khedira”
Foto: Photo News

Volgens het Duitse voetbalblad Kicker heeft Sami Khedira zaterdag in de kwartfinale tegen Italië een scheur in de adductoren van het linkerbovenbeen opgelopen. Daardoor zou het EK voor de 29-jarige controlerende middenvelder, een belangrijke pion in de Mannschaft van Joachim Löw, meteen ook afgelopen zijn. De Duitse bond (DFB) bevestigde het nieuws zondag nog niet.

Khedira moest tegen Italië al na een kwartier naar de kant. Na een sprintje greep hij naar de adductoren en werd het al snel duidelijk dat de middenvelder van Tunesische afkomst niet meer verder kon. Met zijn vervanger Bastian Schweinsteiger op het veld had de wereldkampioen strafschoppen nodig om Italië uit het toernooi te kegelen.

De eerste berichten na de wedstrijd waren niet echt hoopvol. “Khedira kon niet meer sprinten”, vertelde Duits bondscoach Joachim Löw zaterdagavond al. Löw zal voor de halve finale tegen Frankrijk of IJsland dus moeten bijsturen, want achterin missen de Duitsers dan sterkhouder Mats Hummels, die geelgeschorst is. Achter de naam van diepe spits Mario Gomez staan nog vraagtekens. Ook Gomez moest in de wedstrijd tegen de Squadra met een blessure naar de kant.